Geschilleninstantie Pensioenfondsen (GIP)

Bezoek de website van
GIP ›

Heeft u een probleem met uw pensioenfonds waar u samen niet uitkomt? Dan kan GIP u wellicht helpen. U heeft daarbij de keuze tussen bemiddeling en beslechting. Beide opties zijn voor een indiener van een geschil gratis.

Onafhankelijk en onpartijdig

GIP is door de overheid aangewezen als een officiƫle geschilleninstantie voor pensioenfondsen. Alle pensioenfondsen in Nederland zijn bij ons aangesloten. We doen ons werk onpartijdig en onafhankelijk.

Onze werkwijze

Een geschil dat niet wordt opgelost kan een vervelend en machteloos gevoel geven. Een onafhankelijke geschilleninstantie kan dan uitkomst bieden. Het is een makkelijk alternatief voor een rechter. GIP zet daarbij in op bemiddeling. Alleen als bemiddeling niet lukt of u niet voor bemiddeling openstaat, wordt er gekozen voor beslechting.

Als u instemt met bemiddeling, gaat uw geschil naar de Ombudsman Pensioenen. De ombudsman gaat vervolgens kijken of er een oplossing kan worden gevonden waarin beide partijen zich kunnen vinden. Leidt bemiddeling niet tot een oplossing? Of staat u niet open voor bemiddeling? Dan kan uw geschil ook beslecht worden. In dat geval wordt er op basis van de beschikbare informatie een uitspraak gedaan. Deze uitspraak doet de geschillencommissie. Ook zij werken onpartijdig en onafhankelijk. U kunt daarbij kiezen tussen een bindende en een niet-bindende uitspraak.

Contact

Wilt u weten of GIP iets voor u kan betekenen? Op onze website www.geschilleninstantiepensioenfondsen.nl vindt u meer informatie. Kunt u de gezochte informatie niet vinden? Neem gerust contact met ons op 030 202 91 47.